Nieuwjaar borrel Senioren Hobby Centrum.

Dit jaar heeft het SHC voor de dertiende keer een nieuw jaar borrel-receptie georganiseerd voor de vrijwilligers en deelnemers. Gelijk andere jaren was de opkomst weer groot, meer dan 80 personen gaven elkaar een hand, vaak met de woorden de beste wensen en veel gezondheid voor dit jaar.

Onder genot van ( veel) glühwein – kleine hapjes werd ( traditioneel ) door de voorzitter Ton Ermers de nieuwjaar rede uitgesproken. Ton sprak zijn bewondering uit voor de geweldige eenheid – verbondenheid onder de vrijwilligers en deelnemers. Hoopte dat deze formule nog lang behouden mag blijven. Enige zorg is wel dat de hogere leeftijd van ons allen een aandachtspunt gaat worden. Jonge vrijwilligers- deelnemers zijn gewenst. Hopelijk dat door nieuwe activiteiten o.a. Jeugd Hobby Centrum, we jongere vrijwilligers mogen verwelkomen.

Op deze avond werd ook altijd de vrijwilliger v.h. jaar bekend gemaakt. Deelnemers kregen de kans om zijn –haar keuze in deze te maken. Langzaam constateerden men dat deze jaarlijkse verkiezing achterhaald is. Keuzes maken werd steeds moeilijker. Beter was het om hier mee te stoppen. Nieuw is dat de vrijwilligers die 12,5 actiefzijn,  voortaan benoemd worden. Afgelopen jaar meer dan 10 personen, nu twee  n.l. Jos Hendriks( teamleider Hout) en Ton Ederveen ( teamleider Glas in Lood). Voorzitter schetste in een kort overzicht de grote waarde-inzet  van deze twee personen.

Ook mocht de secretaris Hans v Baal een overzicht geven van cijfers en feiten van het afgelopen jaar. Een bonte verzameling  van veel positieve cijfers onderstreepte een gezonde organisatie, waar men trost op mag zijn.

Jaarlijks hoogtepunt-afsluiting van deze avond was het optreden van Pietje de Grondwerker ( ook wel genoemd Pieter v.d. Elzen, ex. bestuurslid van het SHC – nog actief bij vele zaken rondom het SHC.   Niemand is in staat om beter een verhaal te vertellen ( vaak in het Zeeland dialect) als Pieter. Zijn manier van praten-denken- humor – is uniek te noemen. Gezien de reactie mogen we weer zeggen, dat een ieder tevreden richting huis ging,

Voor de foto’s: Klik hier

Voor de video: Klik hier